skip to Main Content

Het Jeugdronde Gezin

Moien Alleguer,

Oftewel, goededag allemaal. Wij als Jeugdronde gezin zien onze vakantie dit jaar ook in het water vallen. Al ruim 25 jaar dragen we ons steentje bij aan de NJR. Miranda in de jury(27), Marc op de motor(23) , Sven in de werkploeg(3). Voor Britt zou het dit jaar haar eerste jaar als niet deelnemer zijn en was het de bedoeling dat zij haar moeder ging assisteren bij de jury. Het hele gezin staat dus die ene week in het teken van de NJR.

Ooit, in een grijs verleden, hebben wij (Miranda en Marc) als deelnemer van de NJR de West-Brabantse wegen bereden. Veel later (1997) hebben onze wegen elkaar weer gekruist en zijn we op dezelfde weg verder gereden. Miranda was in 1997 al een tijdje actief binnen het organisatiecomité van de NJR, terwijl het voor mij het eerste jaar als medewerker was op de motor. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier en hoop het nog jaren te kunnen doen.

Uit een Jeugdronde huwelijk komen natuurlijk ook Jeugdronde kinderen voort. Het was dan ook geen verrassing dat onze beide spruiten hun rondjes mee zouden gaan draaien. Met afwisselend succes en motivatie hebben zij dat met veel plezier gedaan. Ze vonden het zo leuk, dat ze net als pa en ma, zich nu inzetten als vrijwilliger. Plakkers dus.
Voor ons is het een hele onderneming om vanuit Clervaux(L) naar Roosendaal te komen. Niet zozeer de afstand, maar de rest eromheen. Auto vol (kleding, hond, kind en tombolaprijzen) naar moeder Bos (onze gastouder) en motor. Het is zeker stressen, passen en meten met spullen en tijd als de NJR begint direct na het “Hoogtestage” weekend (eerste weekend van juli). Sinds dat we in 2011 definitief zijn verhuisd naar Luxemburg organiseren wij voor onze motorrijders nog een rustmomentje in de Ardennen/Eiffel. Dat rustmomentje bestaat uit een ritje NL-L, een tourrit door de Ardennen/Eiffel en dan weer terug naar NL. Tussen het rijden door word er dan nog wat georganiseerd in de vorm van een BBQ, mini-golf, kerstbingo e.d. Dit weekend is overigens wel doorgegaan in 2020.

Ondanks het gemis van de NJR in 2020 wensen wij jullie allemaal een behouden vaart en tot de volgende editie.
Marc, Miranda, Sven en Britt Bos

Back To Top
×Close search
Search